Επιστροφή στις νίκες
Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επιβλήθηκε του Asteras Aktor με 2-0 για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League 2025-26 και μείωσε την απόσταση από την κορυφή στους τρεις βαθμούς, με παιχνίδι λιγότερο.
Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς επέστρεψε στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου μαζί με τους Τσιφτσή , Κένι , Τέιλορ , Μιχαηλίδη , Βολιάκο, Ζαφείρη , Καμαρά , Μπιάνκο, Χατσίδη και Γερεμέγεφ , ενώ στην αποστολή της ομάδας επέστρεψαν και οι Ιβανούσετς και Κωνσταντέλιας , με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να μην έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κεντζιόρα και τους τραυματίες Πέλκα , Ντεσπόντοφ , Τάισον , Μεϊτέ , Λόβρεν και Παβλένκα .
Ο Δικέφαλος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, κράτησε τη μπάλα και επέβαλλε τον ρυθμό του. Στην πρώτη του ουσιαστική απειλή ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Κένι γύρισε στην περιοχή, ο Γερεμέγεφ με τακουνάκι βρήκε τον Μπιάνκο, ο Ιταλός σούταρε, ο Χατζηεμμανουήλ έβαλε το στοπ, αλλά ο Χατσίδης στην επαναφορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 13′ ο Α.Ζίβκοβιτς γύρισε, ο Ζαφείρης έκανε την προσπάθεια, η μπάλα κατέληξε στον Χατσίδη , αλλά το σουτ του νεαρού δεν βρήκε εστία. Ο Δικέφαλος συνέχισε να απειλεί με σουτ των Ζαφείρη και Α.Ζίβκοβιτς, που δεν έφεραν κάτι.
Ο ρυθμός όσο πλησιάζαμε προς το ημίχρονο έπεσε, με τον ΠΑΟΚ να κυριαρχέι αλλά να μην δημιουργεί ευκαιρίες, με το 1-0 να μην αλλάζει. Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε.
Στο 61′ ο Μιχαηλίδης βρήκε τον Χατσίδη με εξαρετική μπαλιά, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Χατζηεμμανουήλ έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπιάνκο επιχείρησε πλασέ έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.
Στο 68′ ο Τζοακίνι προσπάθησε να προλάβει τον Τσιφτσή , αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ βγήκε κι απομάκρυνε τον κίνδυνο, ενώ στο 74′ ο Κωνσταντέλιας σε μία από τις πρώτες του επαφές με τη μπάλα νικήθηκε από τον Χατζηεμαννουήλ σε τετ α τετ. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Τέιλορ .
Στο 78′ ο Κένι έκανε τη σέντρα, αλλά ο Γερεμέγεφ με σουτ στην κίνηση δεν βρήκε εστία, ενώ ο Χατζηεμαννουήλ είχε την απάντηση σε προσπάθεια του Κωνσταντέλια στο 82′.
Στο 89′ ο τερματοφύλακας του Asteras Aktor έκανε μία ακόμα επέμβαση σε κεφαλιά του Μύθου , αλλά ο νεαρός φορ του ΠΑΟΚ ένα λεπτό αργότερα έδωσε την ασίστ στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς , ο οποίος με άψογο τελείωμα έκανε το 2-0 και κλείδωσε το τρίποντο.
Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 50 βαθμούς, τρεις λιγότερους από ΑΕΚ και Ολυμπιακό κι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με την Κηφισιά, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη (04.03) .
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ: Τσιφτσής , Κένι (87΄ Σάντσεζ), Βολιάκο, Μιχαηλίδης , Τέιλορ , Ζαφείρης , Καμαρά (77΄Οζντόεφ), Μπιάνκο (73΄ Κωνσταντέλιας ), Α.Ζίβκοβιτς, Χατσίδης (73΄Ιβανούσετς), Γερεμέγεφ (87′ Μύθου )
Αστέρας ΑΚΤOR: Χατζηεμμανουήλ, Σιλά(46΄Πομόνης), Δεληγιαννίδης, Ιβάνοφ, Τριανταφυλλόπουλος, Τζανδάρης(46΄Αλάγκμπε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο(84΄Μεντιέτα), Μίτροβιτς, Καλτσάς(72΄Εμμανουηλίδης), Μακέντα(63 Τζοακίνι)










